City Gross, Granit och EKO är bara några av de varumärken som ägs och drivs av Bergendahls, ett av Sveriges största familjeföretag. Så det är inte konstigt att företaget behövde en servermiljö att växa i. Rg19s Power Cloud blev lösningen man sökte.

– Utan systemen vi kör på Power Cloud finns vi inte! Så svarar Bergendahls projektledare Martin Josefsson på frågan om den nya servermiljön är viktig.

– SAP, alla våra listor med priser, leverantörer, kunder och annan masterdata plus våra lager finns ju där.

“Vi vill jobba med det vi tjänar pengar på”

Det var Martin Josefsson som för en tid sedan fick i uppdrag att se över företagets servermiljö och ta in offerter från potentiella leverantörer. Bergendahls ville hitta en partner som kunde ta över driften av IBMs Power på ett effektivt sätt.

– Vi vill jobba med det vi tjänar pengar på. Att ha det tekniska fokus som krävs för att drifta en så här komplex serverlösning kunde omöjligt bli lönsamt för oss. Dessutom saknade vi en stor del av den tekniska kompetensen som krävs för att göra driften verkligt effektiv, säger Martin.

– Och eftersom systemen vi kör på våra servrar är beroende av en hög servicegrad var vi tvungna att ha tillgång till kunnig driftpersonal 24/7, året runt. Med över 200 butiker runt om i landet är det självklart extremt viktigt att vi inte råkar ut för några betydande driftstörningar – och att vi snabbt kan lösa dem om de skulle uppstå, fortsätter Martin.

Fakta Bergendahls

Bergendahls är ett familjeföretag, som ägs av tredje och fjärde generationerna Bergendahl. Företaget startades 1922 i Hässleholm, som en agentur främst för mejerivaror. Idag är företaget ett av de största företagen inom Svensk handel, med affärsområdena Food, Fashion och Invest. Bland Bergendahls varumärken finns City Gross, Granit och EKO som är etablerade i hela Sverige.

 

Bild på Petter Elfström
Vill du ha hjälp med affärskritisk drift?

Petter Elfström

fornamn.efternamn@rg19.se