Mingel

Lyckat nätverksforum för startups

29 apr, 2019

Många startups och nya entreprenörer behöver hjälp att få igång sin affär. Idén har de förstås själva men det är mycket annat som behövs – som driften av deras tjänster. Därför har vi startat nätverket Nätverksforum för startups.

Till driften kommer sånt som övervakning och support för kunderna när allt inte funkar som det ska. Det är inte det första man tänker på när man ska lansera en ny app eller tjänst, men helt avgörande för om man blir framgångsrik.

Stärker entreprenörer
För att stärka entreprenörer har vi på Rg19 inlett ett samarbete med IBM för att hjälpa startups med driften men också med att utveckla affärsidén och att ta fram en så kallad MVP (minimum viable product): en första modell av tjänsten. Så att de kan komma igång snabbt, få kunder och locka investerare.

Nätverksträffar för kunskap och utbyte
I april anordnade vi vårt första nätverksforum för startups. Gästerna fick presentera sina affärsidéer för varandra, knyta kontakter och utbyta goda råd och erfarenheter.

– Vi värdesätter verkligen kontaktnätet här och ser fram emot kommande nätverksträffar, säger Leif Mankowitz från Ceditech som har utvecklat en digital coach för att hjälpa organisationer att motverka stress och öka välmåendet.

– Vi fick bra insyn i GDPR-problematiken, säger Per Hässler från Your Company som erbjuder egenföretagare en digital lösning för att förstå skatt, pensionssparande och försäkring.  Han fortsätter:

– Vi fick också kontakt med ett annat företag i nätverket, Pentech, som kan bli en god partner för oss i vår applikation och där vi upptäckte att vi kan bidra till varandras marknadsföring.

Pentechs tjänst räknar ut den optimala investeringsportföljen för personer utifrån mål och riskprofiler. Markus Englin från Pentech säger att de fick värdefulla insikter om Rg19s och IBMs accelerationsprogram och uppskattade att lära sig mer om både Your Company och Zynapp, ett företag som hjälper människor att ta kontroll över sin egen data.

Vill du vara med?
Nästa träff är i augusti. Är du intresserad av att komma och berätta om din affärsidé? Eller är du leverantör av administrativa, juridiska eller andra tjänster som nystartade bolag kan behöva hjälp med? Du är varmt välkommen att höra av dig till oss så berättar vi mer.