StartUp Future Forum

StartUpFuture Forum växer – och du är välkommen!

11 sep, 2019

Vårt nätverk StartUpFuture Forum har växt till det dubbla sen vi startade i våras. Här knyts kontakter och föds idéer mellan entreprenörer, deras framtida kunder och investerare. Vi bygger en del av Sveriges framtid, helt enkelt!

Den 22 augusti anordnade vi vårt andra nätverksforum under namnet StartUpFuture Forum. Träffarna anordnas av Rg19 för att hjälpa entreprenörsbolag att förverkliga sin affärsidé och att sätta den i produktion med tillhörande drift och supporttjänster.

Visionen är att bygga en framtid ihop och tillsammans generera idéer och affärsmöjligheter.

Från kunder och startups till investerare
På plats fanns såväl Rg19s kunder och partners som startups och investerare. Sedan det första eventet i april i år har vi fördubblat antalet besökare och många av deltagarna har inlett samarbeten sinsemellan.

“Inte tråkigt en sekund”
– Det var inte tråkigt en sekund, så många bra affärsidéer och innovationer presenterades, säger Karolina Pekkari från Westermark Anjou.

Peter Svahn från Bankomat instämmer:
– Oerhört intressanta föredrag om nya innovativa idéer.

– Ett bra sätt att på kort tid få en exponering för ett flertal bolag som redan har tänkt på sin produktion & leveransförmåga, säger en av investerarna på plats.

En lärorik blandning
Jens Eliasson från Thingwave tyckte att blandningen av startups, scaleups och etablerade företag gjorde det mycket lärorikt.

– Bredden på företag är mycket intressant, allt från gruvindustri till vård. Känslan är också att Rg19 och IBM i stor utsträckning involverar sig i sina kunder, säger Per Hässler från Your Company. De har precis inlett ett projekt med Skandia kring en tjänst som hjälper företagare att bli smartare inom skatt, sparande och försäkring.

Hur andra har nyttjat IBM-plattformen
– Det var mycket intressant att höra hur de andra bolagen har nyttjat IBMs plattform och teknik. Särskilt på AI-sidan, något vi också jobbar med, säger en representant från Pentech, som nyligen inlett ett samarbete med IBM i Latinamerika.

Jan Markgren från Bluecom tyckte att det var bra att få en inblick i vad olika startups arbetar med för frågor och vilka utmaningar de har.

Bra möjlighet att nätverka
Magnus Winterman från Moreco, Per Trossmark från Respiheart, Andreas Krona från Talkamatic och Leif Mankowitz från Ceditech uppskattar alla möjligheten att nätverka och knyta kontakter med möjliga partners, finansiärer och kunder. Victor Morén från Indivd är glad för att de ska installera sina första piloter under hösten med utvalda butikskedjor.

– Vi rekommenderar andra startups att komma till framtida StartUpFuture Forum-event, säger Alf Eriksson från Cloud backend.

Förutom företagen som nämns här i texten och som listas här nedanför fanns även dessa investerare på plats:

  • Crea Futurum Advisory AB
  • Stronglong Holding AB
  • Comodo Finans AB
  • Saltis AB

Vill du vara med? Hör av dig till oss redan idag så bjuder vi in dig till nästa träff.